[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii despre accidentul din cariera de la Pașcani: „Două cauze penale – deschise, o persoană – reținută”
21 Noiembrie

Procuratura Generală, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit mai multe informații cu privire la accidentul dintr-o carieră de piatră din satul Pașcani, raionul Criuleni, informează CURENTUL.

Șeful Direcției Serviciului Protecţiei Civile şi Situațiilor Excepționale din mun. Chișinău, Vitalie Grabovschi, a vorbit despre acțiunile întreprinse în cadrul incidentului din s. Pașcani.

„Ieri seara, 20 noiembrie, la ora 19:43, la Centrul Automatizat de Dirijare Operativă a Inspectoratului General pentru Situații de urgență a parvenit un apel telefonic cu privire la surparea unei operațiuni de mină din satul Pașcani. Imediat, la fața locului au fost orientate mai multe echipe de salvatori, în jur de 23 de angajați. Ajunși la fața locului, au fost create mai multe echipe de salvare, care s-au deplasat în interiorul minei pentru a depista persoanele care se aflau acolo, tot în acel moment, a fost creat un punct avansat de dirijare. Au fost organizate lucrări de extragere și de creare a condițiilor normale de muncă pentru angajații Poliției și Procuraturii pentru a efectua cercetările de la fața locului. Ulterior, pe parcursul nopții au fost desfășurate suplimentar activități de căutare și salvare a persoanelor ce se aflau în interiorul minei. Cu certitudine, pot să vă informez că, la moment, nu se mai află persoane în mină”, a conchis el.

Procurorul mun. Chișinău din cadrul Procuraturii Generale, Igor Popa, a comunicat despre deschiderea a 2 cauze penale cu privire la incidentul din raionul Criuleni.

„Au fost pornite 2 cauze penale: de încălcare a regulilor de protecție a muncii și încălcarea regulilor de efectuarea exploatărilor miniere. A fost creat un grup în care au fost incluși reprezentanți ai organelor de urmărire penală din raionul Criuleni, Procuratura raionului Criuleni și Procuratura Generală. Au fost ridicate mai multe documente, audiate un șir de persoane, inclusiv din muncitorii care au lucrat în ziua de 20 noiembrie în mină. La moment avem o persoană reținută, unul din angajații minei. Au fost depistate 3 cadavre: 2 care au fost depistate în mină și o persoană care a decedat în drum spre spital”, a menționat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților