[ X ]
[ X ]
[ X ]
Detalii curioase despre penitenciarul în valoare de peste 40 milioane euro din Bubuieci: Când va fi gata să-i primească pe locatarii penitenciarului nr.13
21 August

Proiectarea în detaliu a noului penitenciar, care va fi construit în comuna Bubuieci, va fi definitivat în decembrie curent, transmite CURENTUL.

Pe 31 octombrie 2016 a fost semnat contractul de prestare a serviciilor privind proiectarea noului Centru penitenciar cu compania „Archivolt architecten bv”, în consorțiu cu „Halmos Adviseurs bv” și „IGC Construct SRL”, iar la 14 noiembrie 2016 aceasta și-a inițiat activitatea.

La 1 februarie 2017 compania a prezentat proiectarea în detaliu.

La solicitarea CURENTUL, Ministerul Justiției a menționat că la finalizarea proiectării se va trece la construcția penitenciarului.

„Va fi organizată licitația de selectare a antreprenorului ce va efectua lucrările pe o durată de minim 20 de luni. Odată cu darea în exploatare a noului penitenciar, după șase luni de la finisarea lucrărilor de construcție, în baza Planului de transfer al deținuților, persoanele aflate în custodia Penitenciarului nr.13-Chișinău vor fi transferate în noua instituție”, se menționează în document.

În noul penitenciar vor fi transferați 1 536 de deținuți, lucru ce se va întâmpla aproximativ în 2020.

Valoarea împrumutului acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) este de 39 milioane de euro, fiind prevăzut și un grant, oferit pentru finanțarea necesităților de asistență tehnică de 1 milion de euro, dar și contribuția R. Moldova de 4,5 milioane de euro.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților