[ X ]
[ X ]
[ X ]
Despre ce au discutat Ion Chicu și Ambasadorul SUA în R. Moldova
21 Mai

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în RM. A fost făcut un schimb de opinii referitor la evoluția situației epidemiologice și efectele restricțiilor asupra intensității activităților economice, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Ion Chicu a mulțumit SUA pentru asistența acordată RM în realizarea reformelor în economie și justiție, pentru susținerea tranziției spre o agricultură de valoare înaltă prin reabilitarea drumurilor și a sistemelor de irigare, și pentru suportul pe alte domenii. Au fost discutate prognozele evoluției economiei RM și a regiunii pentru anul 2020 și soluțiile de resuscitare a unor sectoare a economiei.

Premierul a vorbit despre intenția Guvernului de a investi în construcția și reabilitarea infrastructurii rutiere folosind resursele publice și fondurile oferite de partenerii de dezvoltare. A fost discutată intenția Executivului de emitere a eurobondului pentru a determina industrializarea țării, includerea RM în fluxurile economice regionale și globale și crearea locurilor de muncă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților