[ X ]
Descinderi în penitenciarul din Lipcani. Personalul a depistat mai multe lucruri interzise
14 Martie

În această dimineață, angajații DIP, împreună cu Detașamentul Mixt Zona Nord, personalul penitenciarului și cu participarea DDS Pantera, în total 143 persoane, au efectuat percheziții inopinate la Penitenciarul nr.2-Lipcani, transmite CURENTUL.

Angajații au descoperit în celulele deținuților următoarele lucruri interzise: 34 de telefoane mobile și 51 accesorii, 16 seturi cărți de joc, 97 litri de alcool produs în condiții improvizate, 2 dispozitive WI-FI, 102 lei, 409 fise pentru jocuri de noroc, 7 pachete cu masă vegetală, presupuse droguri. La fața locului a fost solicitată poliția de la IP Briceni.

În privința lucrurilor interzise ridicate au fost întocmite materialele necesare pentru adoptarea unor decizii conform legislaţiei în vigoare.

În timpul perchezițiilor doi deținuți au manifestat opuneri de rezistență fizică și nesupunere la cerințele legitime ale angajaților. Despre acest fapt, urmează să fie informate imediat organele Procuraturii și Avocatul Poporului.

Scopul acțiunii organizate de DIP este asigurarea respectării regimului de deținere în penitenciar, a ordinii și disciplinei în rândul deținuților.

lipcani

telefoane

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților