[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deschiderea „Moldova Business Week 2016”!
4 Octombrie

Astăzi s-a dat startul celui mai mare eveniment economic din Republica Moldova – „Moldova Business Week 2016”, informează CURENTUL.

Iniţiativa de a desfășura acest eveniment aparţine Ministrului Economiei, Octavian Calmîc, susţinut de Guvernul Republicii Moldova.

„Trebuie să recunoaștem, prin urmare că dacă ne dorim creșterea bunăstării populației, trebuie să începem în primul rînd de la mediul afacerilor. De aceea trebuie să creăm cetățenilor, clienților noștri resursele necesare pentru dezvoltare a businessului bazate desigur că pe valorile europene. Avem deja o parte din probleme rezolvate, am realizat o serie de reforme dar lucrul în domeniul economic și financiar abia a început. Noi ne dorim o creștere și mai mare în această sferă”, a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Totodată acesta a mai adăugat că Guvernul Republicii Moldova va face tot posibilul să existe o colaborare cît mai bună între partenerii de afaceri și autoritățile de stat.

„Voi lupta astfel ca Guvernul să fie adevărat partener dar și un aliat bun cu investitorii și oameni de afaceri atît din țară, cît și din exterior”.

Viceprim-ministru, Ministru al Economiei Republicii Moldova, a adus mulțumiri tuturor partenerilor de dezvoltare care au contribuit la organizarea acestui eveniment.

„Am o deosebită plăcere să particip la deschiderea acestui eveniment, avînd în vedere că sunt mai mulți participanți din mai multe țări. Scopul nostru este să introducem mai multe exerciții practice în mediul de afaceri, lucru care ne va fi util pentru că noi suntem în așteptarea soluțiilor pentru politicile economice pe care Guvernul Republicii Moldova urmează să-l inițieze și să-l promoveze. Trebuie să fim pregătiți cu noi proiecte de afaceri, diferite inițiative, ne dorim și pe viitor să implementăm cît mai multe reforme economice, soluții a problemelor în relațiile bilaterale cu partenerii noștri, să creăm un mediu antreprenorial prietenos în Republica Moldova. “, a menționat Octavian Calmîc.

Menționăm că, pe data de 7 octombrie, anul curent la finele evenimentului „Moldova Business Week 2016” se vor face totalurile și se vor realiza un șir de soluții în domeniul economic toate cu scopul de a atrage investiții noi în economia națională.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților