[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Vovc s-a adresat Procuraturii Generale: A fost încălcat dreptul persoanei infectate de Coronavirus
10 Martie

Deputatul fracțiunii „ACUM Platforma DA”, Liviu Vovc, anunță despre trimiterea unei scrisori la Procuratura Generală (PG) în care solicită începerea unui proces penal pe numele Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, informează CURENTUL.

Aceasta se întâmplă în urma dezvăluirii, de către Dodon, a numelui persoanei infectate de Coronavirus.

„O persoană de rang înalt și anume Președintele Republicii Moldova a încălcat grav drepturile unui cetățean al acestei țări, a divulgat numele persoanei infectate cu Coronavirus. În conformitate cu articolul 12 al Legii cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului, care prevede că toate datele privind identitatea și starea pacientului, rezultatele investigației, diagnosticul sunt confidențiale și urmează a fi protejate. Informațiile pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul consimte acest lucru”, a spus deputatul.

„Observăm că Președintele Republicii Moldova prin vociferarea numelui pacientei se prezumă că i-a încălcat drepturile sale în calitate de pacient”, a precizat Vovc.

Prin urmare, deputatul a comunicat: „În acest context, astăzi, am transmis o scrisoare către Procuratura Generală în care am solicitat începerea unui proces penal, iar în cazul confirmării faptelor infracționale, începerea urmăririi penale și atragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților