[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Vasile Bolea: Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană nu trebuie organizat concomitent cu alegerile prezidențiale
23 Ianuarie

Deputatul Vasile Bolea consideră că referendumul anunțat de șeful statului privind aderarea la Uniunea Europeană trebuie organizat altă dată, nu concomitent cu alegerile prezidențiale, informează CURENTUL. 

„Reprezentanți ai diverse partide, inclusiv organizații neguvernamentale, au îndemnat PAS și Maia Sandu să abordeze cu precauție organizarea unui referendum, subliniind riscul posibil al eșecului.

Conform bunelor practici în domeniul electoral și a experiențelor internaționale, se evită organizarea altor scrutine sau referendumuri în cadrul unui scrutin național, deoarece există riscul eșuării”, a declarat el în cadrul emisiunii „Pulsul națiunii” de la Canal 5.

Vasile Bolea, în context, a amintit de referendumul din 5 septembrie 2010. „Atunci problema era alegerea președintelui… Atunci erau partide mai serioase și mai umflate în mușchi: PLDM, PDM…, dar nu a fost să fie, referendumul a eșuat”, a spus politicianul.

Deputatul a mai spus că desfășurarea referendumului concomitent cu alegerile prezidențiale bulversează cetățenii. „Referendumul trebuie să fie organizat aparte”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților