[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Valeriu Ghilețchi: „De când am întâlnit-o, acum 30 de ani, viața mea e mult mai frumoasă ”
14 Februarie

Deputatul neafiliat, Valeriu Ghilețchi și soția sa, Marina, sărbătoresc deja de 10 ani Ziua Îndrăgostiților. Prima dată 14 februarie au marcat în SUA, grație condițiilor meteo nefavorabile, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru, Valeriu Ghilețchi ne-a relatat ce înseamnă pentru el iubirea.

„Mai întâi, înțelegerea mea despre dragoste este că Dumnezeu este dragoste. Chiar prima gura de aer pe care am luat-o, prunc fiind, a fost o „întâlnire cu dragostea”. Iubesc viața. Viața este expresia supremă a dragostei. Dar dacă mă refer la dragostea pentru femeia vieții mele, pot spune cu siguranța ca a fost un dar de la Dumnezeu. Am cunoscut-o în cadrul grupului de tineri la Biserica din Bălți. De cînd am întâlnit-o, acum 30 de ani, viața mea e mult mai frumoasă datorită dragostei și bunătății ei. Se spune că bunătatea este ca zăpada, înfrumusețează tot ce atinge. Așa este si Marina”, spune Ghilețchi.

De asemenea politicianul ne-a povestit câte ceva, despre aleasa inimii lui.

„Am petrecut aproape 30 de ani alături de această femeie care este „cimentul” familiei noastre. Împăratul Solomon spune în cartea Proverbele că o femeie înțeleaptă își zidește casa, iar daca e să o laud pentru ceva, atunci o voi face pentru chibzuința cu care a știut sa construiască cuibul unde și acum se întorc copiii și nepoțeii cu mult drag”, mărturisește politicianul.

În același timp Valeriu Ghilețchi i-a adus mulțumiri scumpei sale soții.

„Marina este inima casei și îi sunt recunoscător că bate nu doar pentru ea, ci pentru întreaga familie. Deseori roadele muncii unei femei sunt umbrite de succesele bărbatului. Însă, atunci cand toată familia se aduna in jurul unei mese, vezi ce capodopera a putut să creeze femeia de lângă tine. Prin sacrificiul de sine, prin dragoste si înțelepciune a știut sa îi țină uniți pe toți laolaltă, dând naștere la un miracol dumnezeiesc – unitatea familiei”, mai spune Valeriu Ghilețchi.

Politicianul povestește cum a marcat prima dată Ziua Îndrăgostiților.

„Trebuie să recunosc că această zi nu era importantă pentru noi în anii tinereții noastre. Cea mai frumoasă zi de 14 februarie am avut-o vre-o zece ani în urmă. Eram într-o deplasare în or. Chicago, Statele Unite. Vremea brusc s-a înrăutățit. Din cauza ninsorii abundente zborurile au fost anulate și am fost nevoiți să mai stăm o zi la hotel. Era ziua de 14 februarie. Astfel am decis să mergem la restaurant, unde am avut o seară excepțional de frumoasă. De atunci nu ratam ocazia să avem un timp frumos în această zi. Cu siguranță că și în acest an ne vom bucura de Ziua Îndrăgostiților”, afirmă alesul poporului.

15085629_10207496977289601_9099145804189964200_n

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților