[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Pavel Ungurean: Ne-am dori un președinte al RM, care ar fi competent în întrebările legate de Ucraina
16 Septembrie

Deputatul ucrainean Pavel Ungurean, Președinte al grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova, crede că viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie om cu fapte concrete și care ar fi competent în relațiile cu Ucraina. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu acordat portalului www.tribuna.md, informează CURENTUL.

„Evident, ca europarlamentar, în primul rând, aș spune că Președintele trebuie să fie un om cinstit. Cinstit cu sine însuşi, cu familia sa, cu comunitatea, să nu promită ceva spectaculos, dar să lase în urma sa fapte concrete. În al doilea rând, cred că, Președintele RM trebuie să fie unul cu merit, care are autoritate, care nu are reputație dubioasă”, a spus Pavel Ungurean.

În același context, europarlamentarul crede că viitorul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie competent și în întrebările cu Ucraina.

„Desigur că ne-am dori un Președinte care ar fi competent în întrebările legate de Ucraina, pentru că noi trebuie să finisăm împreună demarcarea hotarelor. Avem câțiva km de demarcat pe segmentul de frontieră ce revine regiunii transnistrene, la Giurgiulești, trebuie să finisăm semnarea acordurilor care le avem între noi, în ceea ce ţine de Novodnestrovk e necesar să finisăm demarcarea. În acorduri este stipulată recunoașterea drepturilor de proprietate ale Republicii Moldova în zonele de agrement de la Odessa. În schimb, cerem ca Ucrainei să i se recunoască drepturile de proprietate asupra construcţiilor hidroelectrice de pe Nistru, în raionul Cernovodsk de lângă orașul Novodnestrovsk. Avem toate șansele să prelungim cooperarea. Răspunzând la această întrebare, aş mai menţiona că este importantă și caracteristica viitorului Președinte al RM”, a mai spus Pavel Ungurean.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților