[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Nicolae Ciubuc va reprezenta RM la reuniunile Biroului și Comitetului permanent ale APCEMN
24 Noiembrie

Deputatul Nicolae Ciubuc va reprezenta Republica Moldova la reuniunile Biroului și Comitetului permanent ale APCEMN, transmite CURENTUL.

În dimineața zilei, se convoacă Biroul APCEMN, la care va participa deputatul Nicolae Ciubuc în calitate de Vicepreședinte al APCEMN. Participanții la reuniune vor discuta raportul de progres al APCEMN, vor aproba candidaturile pentru funcțiile de vicepreședinți ai APCEMN, vor face un schimb de opinii despre participarea reprezentanților APCEMN la evenimentele internaționale care vor avea loc în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, vor aproba mai multe chestiuni legate de buna organizare a APCEMN și aspectele financiare legate de executarea bugetului organizației în anul curent.

Ulterior, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova, Nicolae Ciubuc va participa la ședința Comitetului permanent al APCEMN. Participanții la reuniune vor audia rapoartele de participare la diferite evenimente internaționale ale reprezentanților APCEMN, vor aproba calendarul activităților APCEMN pentru prima jumătate a anului 2021 și programul comisiilor pentru prima jumătate a anului viitor.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din 9 ţări. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților