[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Nichiforciuc: „Politicienii care au mers pe un drum și apoi au luat-o pe altul nu au făcut decât să stopeze progresul”
27 August

„S-a greșit atunci când elitele politice, de-a lungul anilor, au mers pe drumuri diferite”. De această părere este deputatul democrat, Eugeniu Nichiforciuc, care a acceptat să ia parte la proiectul CURENTUL – „Cu drag de țară”, dedicat Zilei Independenței R. Moldova.

Eugeniu Nichiforciuc spune că la 26 de ani de Independență, Moldova poate oferi un viitor acasă, dacă cetățenii vor munci împreună.

„26 de ani nu este nici mult, dar nici puțin. Totuși, este vârsta la care o țară poate sta pe picioarele sale, dacă sunt luate deciziile corecte. Moldova este o țară care poate oferi un viitor acasă, însă pentru asta toți, împreună, trebuie să muncim. Independența nu înseamnă doar o declarație; independența trebuie fructificată prin dezvoltarea statului. Moldova a progresat, dar ritmul nu a fost tot timpul cel dorit. Avem însă un bun potențial și ne putem construi un viitor bun”, a spus deputatul.

Deputatul spune că împreună cu echipa PDM încearcă să schimbe lucrurile din țară.

„În primul rând, fiecare cetățean trebuie să aibă câte un gând bun pentru Republica Moldova. Personal, muncesc alături de echipa PDM pentru a dezvolta țara. Lucrurile bune se fac în echipă și sunt mândru că împreună putem face schimbări. Avem un Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, care a deschis noi oportunități pentru cetățenii din Republica Moldova, iar ceea ce urmează să facem va contribui la modernizarea statului. Lucrăm la nivel de Guvern și de Parlament pentru a îmbunătăți legile, pentru a simplifica procedurile, pentru a atrage investiții, pentru a reduce birocrația și a elimina corupția. Noi asta ne dorim. Să avem o țară prosperă, cu o economie în creștere, cu oameni mulțumiți și cu un viitor frumos”, spune democratul.

Eugeniu Nichiforciuc spune că disputele elitelor politice au împărțit cetățenii în două tabere și asta afectează țara.

„S-a greșit atunci când elitele politice, de-a lungul anilor, au mers pe drumuri diferite. Noi trebuie să avem o singură cale, care să unească cetățenii, nu să-i dezbine. Disputele politicienilor s-au transmis și în societate. Aici s-a greșit, când nu s-a intervenit atunci când oamenii s-au împărțit în tabere. Într-o democrație opiniile sunt diferite, însă acest lucru nu trebuie să afecteze dezvoltarea țării. Politicienii care au mers pe un drum și apoi au luat-o pe altul nu au făcut decât să stopeze progresul. Noi nu trebuie să mai admitem asemenea situații. Trebuie să avem o cale și un plan, pe care să le respectăm”.

Eugeniu Nichiforciuc spune că pentru a schimba situația din R. Moldova este nevoie de ținut de planul pus la punct pentru modernizarea țării.

„Noi trebuie să muncim în continuare pentru a oferi o viață mai bună cetățenilor, să atragem investițiile în Republica Moldova să încurajăm oamenii de afaceri să dezvolte proiecte, să creăm noi locuri de muncă bine plătite. La fel, nu trebuie să deviem de la scopul de a lupta și mai mult cu fenomenul corupției și să comunicăm mai mult cu cetățenii, să fim mai aproape de ei, să le ascultăm problemele și să găsim soluții. Dacă noi vom continua în acest ritm, cu siguranța vom reuși și peste ani vom fi mândri că am contribuit ca țara noastră să fie puternică. Important este ca fiecare dintre noi să creadă în Republica Moldova”, a spus Eugeniu Nichiforciuc.

Notă: Republicat din 25 august 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților