[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Lilian Carp părăsește majoritatea parlamentară
28 Aprilie

Deputatul liberal Lilian Carp părăsește majoritatea parlamentară. Anunțul a fost făcut acum câteva minute la sediul Parlamentului, informează CURENTUL.

Lilian Carp a declarat că regretă faptul că nu a făcut acest lucru mai devreme.

„Nu poți să te afli într-o majoritate parlamentară cu cineva care vorbește oficial că mergem spre UE, iar în realitate să aibă un proiect de lichidare a partidelor tradiționale din RM și înlocuirea altor parteneri loiali, ca să poți lucra în viitorul Parlament”, a punctat el.

Totodată, deputatul a menționat că, astăzi, practic se întâmplă ceea ce a preconizat la 10 ianuarie 2016. „Atunci când a avut loc Consiliul republican al PL și am intrat într-o majoritate parlamentară, iar această alianță duce mai târziu la sacrificarea PL de către reprezentanții PD. Scenariile care au loc acum, au o miză mult mai mare, dacă ați observat în sondaje domină 2-3 partide, populația nu mai are încredere în partidele tradiționale și aici este un plan, pentru a crea alte partide politice, pentru a avea cu cine colabora în viitorul Parlament”, a afirmat deputatul.

Potrivit lui, astăzi este un proiect de lege care prevede modificarea regulamentului Parlamentului și care are drept obiectiv legalizarea grupurilor parlamentare și anume să le echivaleze cu fracțiunile parlamentare, pentru a avea aceleași drepturi. „Obiectivul este ca grupul parlamentar PPEM sa înlocuiască o parte din PLDM și, totodată, sa atace o parte din PAS. Acesta a fost primul pas pentru lichidarea unui partid politic, iar acum urmează PL. Toate aceste rețineri au ca obiectiv discreditarea unor lideri din PL, pentru a face loc unui alt partid. Mulți cred că reținerile sunt presiuni pentru modificarea sistemului electoral, nu este așa, sunt voturi pentru a vota acest proiect, fie uninominal clasic, fie mixt”, a mai spus Carp.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților