[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Iurie Dârda a spus care vor fi prioritățile Parlamentului în noua sesiune parlamentară
10 Septembrie

Deputatul neafiliat, Iurie Dârda, în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, a spus care vor fi prioritățile de bază a Parlamentului în noua sesiune parlamentară, transmite CURENTUL.

Deputatul menționează că în primul rând prioritate are adoptarea bugetului de stat pentru anul viitor, adoptarea bugetului asigurărilor sociale de stat și adoptarea bugetului asigurărilor medicale obligatorii.

„Sunt trei documente de bază care, în mare parte, definesc activitățile pentru un an întreg, de aceea asupra lor se muncește mult și cu maximă responsabilitate. Spre exemplu, în bugetul de stat urmează să se regăsească toate inovațiile din politica bugetar-fiscală pentru anul viitor, care au fost deja examinate de Parlament în sesiunea precedentă. Apropo, de aceste inovaţii, cred că unele dintre ele vor impulsiona activităţile economice, deoarece Guvernul a venit cu propuneri cu un puternic caracter stimulator. Pe de altă parte, ceea ce a făcut Guvernul, va contribui la scoaterea unor importante activităţi economice din umbră, la readucerea lor în câmpul legal de activitate, în beneficiu ieşind şi persoanele fizice şi juridice, dar şi statul.

La rândul lor, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul asigurărilor medicale obligatorii urmează să corespundă, dacă nu integral, atunci cel puțin să fie apropiate, necesităților pensionarilor, altor beneficiari de indemnizații sociale, dar și persoanelor ce mizează pe o medicină de calitate și accesibilă”, spune Iurie Dârda.

În al doilea rând, în noua sesiune se va lucra mult asupra asigurării suportului legislativ necesar pentru proiectele sociale demarate anterior.

„Un exemplu bun în acest sens este programul „Prima Casă”, care e de o importanță deosebită în special pentru tineri, dar și multe programe cu puternică tentă socială, binecunoscute în societate. Apropo, de „Prima Casă”, după ce au fost lansate programele 1, 2 şi 3, urmează să fie lansat „Prima Casă – 4”. Din câte cunosc, acesta va fi destinat studenţilor, care, la absolvirea facultăţilor, se vor încadra în câmpul muncii ca tineri specialişti. E un program foarte important şi evident vom veni cu tot suportul necesar în acest sens”, menționează deputatul.

De asemenea, Iurie Dârda menționează că în al treilea rând, se va lucra și în vederea adoptării acelor prevederi ce reies din angajamentele față de partenerii noștri de dezvoltare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților