[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Ion Leucă a donat muzeului Parlamentului Republicii Moldova Harta României Mari
1 Aprilie

Deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Ion Leucă, a făcut o donație pentru muzeul Legislativului – Harta Administrativă a României Interbelice din 1938, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului, acesta este un obiect din arhiva personală pe care l-a primit cadou din partea colegilor din România, cu ocazia deschiderii Casei memoriale „Adrian Păunescu” din satul Copăceni raionul Sîngerei.

Istoria fiecărei țări este valoroasă, iar originile acesteia nu trebuie uitate, susține deputatul Ion Leucă.

„Am decis să donez Harta României Mari muzeului Parlamentului pentru că “Dar din dar se face rai”. Iar această hartă am primit-o cadou într-o zi specială când a fost inaugurată Casa memorială a unui dintre cei mai mari poeți ai neamului, Adrian Păunescu”, a mai spus parlamentarul.

Pe 27 martie anul curent, în cadrul ședinței solemne de consemnare a Zilei de 27 martie 1918, Ion Leucă a anunțat că va transmite în dar Parlamentului Republicii Moldova Harta României Mari. Pe verso-ul acesteia este scris un catren din poezia poetului român Radu Gyr, întitulată ”Îndemn la luptă”.

De menționat că deputatul Ion Leucă este de profesie istoric, manager, politolog. La alegerile parlamentare din 2019 a obținut mandatul de deputat pe circumscripția uninominală nr. 5, Glodeni, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților