[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Grișciuc despre includerea rezervației „Prutul de Jos” în patrimoniul UNESCO: „Este unicul proiect care va duce la conservarea biodiversității în RM”
15 Noiembrie

În debutul ședinței Parlamentului, președintele Grupului Popular-Europenilor, Simion Grișciuc, a împărtășit deputaților o noutate, informează CURENTUL.

„Avem o noutate minunată, pe care vreau să-mi îngăduiți să o împărtășesc cu colegii din Parlament. Câteva zile în urmă, rezervația „Prutul de Jos” a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, fapt care se întâmplă pentru prima dată în RM, fapt care-mi dă dreptul și ne oferă posibilitatea să felicit, în primul rând, colegii noștri din Comisia mediu și dezvoltare regională, care au muncit foarte mult la prezenta hotărâre. De asemenea, vreau să aduc mulțumiri colegilor din întregul plen al Parlamentului care a reușit și au votat prezenta hotărâre de instituire a rezervației biosferice. Nu în ultimul rând, aș vrea să-l felicit pe Anatolie Reșină, cel care a adus proiectul în RM și cel care a fost managerul de proiect. Bineînțeles, gestionarul și cel care a implementat în viață Agenția Moldsilva, în persoana lui Ion Haralampov. Este un fapt îmbucurător pentru că este unicul proiect care va duce la conservarea biodiversității în RM, cel care va spori încrederea turiștilor care vor veni în continuare să vadă plaiul nostru, nu doar pentru vinuri și Orheiul Vechi, dar și pentru rezervația biosferică „Prutul de Jos””, a conchis Grișciuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților