[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Gheorghii Para, la Sankt Petersburg. Detalii despre activitatea sa!
21 Noiembrie

Deputatul Gheorghii Para, membru al Comisiei administrație publică, a participat la Ședința comisiei permanente pentru studierea experienței construcției statale și a autonomiei locale a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI), care s-a desfășurat la Sankt Petersburg, în Palatul Tauride, informează CURENTUL.

Gheorghii Para a participat la discuțiile pe marginea proiectelor Codului electoral model pentru țările membre CSI, legilor cadru despre controlul parlamentar, proiectelor de investiții regionale, despre distincțiile de stat, analiza comparată de drept a instrumentelor de reglementare anticriză, precum și concepția dezvoltării durabile și sigure a statelor membre CSI.

„Membrii comisiei au dezbătut rezultatele mesei rotunde ”Bazele democratice ale autonomiei locale”, perspectivele orientării activității în sfera legislației model, planuri de lucru pentru anul 2020 și propuneri pentru elaborarea unor legi model pentru perioada următoare. S-a convenit asupra organizării ședinței grupului de lucru pentru elaborarea proiectului dicționarului de termeni și noțiuni, utilizate pentru pregătirea actelor legislative în domeniul construcției statale și a autonomiei locale. Grupul de lucru planifică să activeze până la aprobarea următorului pachet de documente model. Membrii comisiei vor discuta un raport privind autogestiunea locală, perspectivele de dezvoltare, propuneri pentru îmbunătățirea organizării administrării locale în Federația Rusă. De asemenea, deputații participă la o masă rotundă la care se dezbate problema dezvoltării durabile a localităților rurale”, se spune în comunicat.

De menționat că, proiectele discutate în ședință vor fi dezbătute la cea de-a 50-cea ședință plenară a AI CSI.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților