[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul de la Partidul ȘOR, Petru Jardan cere discutarea amenințărilor la adresa libertății presei
26 Martie

Deputatul din partea Partidului „ȘOR”, Petru Jardan, a solicitat convocarea de urgență a Comisiei parlamentare pentru mass-media pentru a fi discutate amenințările la adresa independenței și libertății mass-media, transmite CURENTUL.

Solicitarea a fost făcută în contextul amenințărilor lansate săptămâna trecută de președintele Igor Dodon la adresa jurnaliștilor, dar și a dispoziției semnate la 25 martie de președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, care prevede instituirea mai multor limitări pentru moderatorii de emisiuni.

Petru Jardan a semnat o solicitare în acest sens pe numele lui Adrian Lebedinschi, președintelui Comisiei, exprimându-și îngrijorarea față de ultimele evenimente și decizii care pun în pericol libertatea presei.

„Constat cu îngrijorare că Republica Moldova se îndreaptă cu viteză spre un regim autoritar, dictatorial, iar unul din primii pași este instituirea cenzurii de stat”, a menționat pe Facebook deputatul Petru Jardan, care este și secretar al Comisiei pentru presă.

Parlamentarul Petru Jardan arată că subiectul trebuie discutat cu implicarea reprezentanților societății civile și a experților în domeniu, care să ofere soluții pentru asigurarea independența presei. Deputatul consideră că această chestiune trebuie să fie dezbătută și într-o ședință în plen a Parlamentului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților