[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Constantin Țuțu, despre examenul pe care-l are de trecut PDM în 2018: „Timpul vorbelor goale a trecut”
1 Ianuarie

Anul 2017 pentru deputatul democrat, Constantin Țuțu, a fost unul important prin echilibrarea proceselor politice și în 2018, împreună cu PDM, este pregătit să facă față alegerilor parlamentare.

Solicitat de CURENTUL, Constantin Țuțu ne-a spus ce realizări a avut pe parcursul anului atât în plan profesional, cât și personal.

„Pentru mine, personal, a fost un an cu împliniri pe toate planurile. Am cunoscut sute de oameni, le-am vorbit pe subiecte sensibile de interes public și drept dovadă, în campaniile pentru alegerea primarului i-am văzut mobilizați și încrezători în reușita Partidului Democrat. Oamenii au văzut și colaborarea dintre Legislativ și Executiv. Două instituții care și-au asumat pe deplin actul guvernării și care au demonstrat că muncesc în folosul cetățeanului.

Pentru Republica Moldova, anul 2017 a fost unul important. Am reușit să echilibrăm procesele politice, atât la nivel local, cât și la nivel național. Am avut o serie de proiecte de lege adoptate, și o mulțime de inițiative legislative, menite să schimbe în bine viața oamenilor. Am solicitat mereu opinia societății civile, au fost organizate dezbateri publice pe numeroase subiecte”, a spus Constantin Țuțu.

De asemenea, democratul a exemplificat care au fost succesele și ratările anului.

„În 2017 am reușit să comunicăm mai mult cu cetățenii. Dialogul direct cu oamenii în teritoriu, preluarea problemelor și armonizarea agendei noastre cu cea a populației reprezintă pentru noi o reușită.

Opțiunea cetățenilor din sondaje, legată de încrederea în anumite instituții, putea fi mult mai bună. Însă aici deja am început schimbările atât de mult așteptate. Guvernul, Parlamentul, cu sprijinul politic al Partidului Democrat, au demarat o reformă majoră în instituțiile publice. Iar această reformă presupune nu doar transparență, eficiență, dar și o schimbare de mentalitate și atitudine a funcționarilor față de oameni.

În altă ordine de idei, vă pot spune că ne-am fixat atenția pe îndeplinirea angajamentelor din Acordul de Asociere cu UE. Iar progresele noastre s-au tradus printr-o nouă tranșă de la FMI, dar și de la alte structuri europene. Am văzut și susținerea majoră pe care ne-o oferă partenerii noștri externi, în continuarea progresului pe calea integrării europene. Cetățenii trebuie să fie încrezători, să rămână fideli acestui deziderat, pentru că singura noastră cale de dezvoltare este Uniunea Europeană”, a punctat deputatul.

Constantin Țuțu spune că în anul care vine, PDM și el personal, vor avea de a face față unui examen.

„În 2018 avem un examen important, cel al alegerilor parlamentare. Suntem pregătiți să facem față acestui exercițiu, pentru că avem o echipă consolidată și determinată, avem profesioniști în toate domeniile, capabili să schimbe lucrurile. Oamenii vor decide în funcție de fapte, în funcție de ceea ce văd că se face concret pentru ei. Timpul vorbelor goale a trecut. Este momentul să alegem Partidul Democrat, singurul partid care a avut curajul să demareze reforme importante, dificile pentru țară. Însă, doar așa, Republica Moldova își va urma calea firească a modernizării și a unui trai bun pentru cetățenii săi, acasă”, a mai spus Constantin Țuțu.

Cristina Parfeni

Republicat din 30 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților