[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul care nu va merge în vacanță al treilea an, din cauza prezidențialelor: Rămân doar cu campaniile de promovare și informare
16 Iulie

Deputatul Octavian Țîcu al treilea an nu merge în vacanță, dar își dorește să ajungă numaidecât în România pe itinerarii cunoscute. Despre aceasta, Octavian Țîcu a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL „Vacanța acasă”.

„Sunt al treilea an fără vacanță. În anul 2018 am avut bătăliile politice cu regimul lui Plahotniuc, o vară pe baricade după invalidarea votului pentru primărie. În anul 2019 a fost un context politic la fel de încrâncenat, care nu mi-a permis să mă detașez de Chișinău. Cu excepția poate a celor două săptămâni de Expediții ale Memoriei în Siberia. Dar asta nu-i vacanță :) Și în acest an voi rămâne fără vacanță. Atât din cauza pandemiei, cât și din cauza pregătirilor pentru alegerile prezidențiale”, spune Octavian Țîcu.

Dacă se vor redeschide frontierele, deputatul va merge în România.

„Îmi place România pentru că poți avea toate frumusețile lumii: muntele, marea, Delta Dunării, Sovata și Lacul Ursului, mănăstirile din Bucovina, orașele pitorești și diverse, prietenii care-i am peste tot. Cred că voi merge oricum acolo câteva zile pe itinerare cunoscute”, ne-a spus deputatul.

Octavian Țîcu ne-a spus și ce locuri preferate are în țară și ce amintiri legate de acele locuri.

„Îmi place Orheiul Vechi, acolo am săpat la practica arheologică o lună, în anul 1990. Trăiam în corturi, făceam mâncare la rug, exploram fiecare deal și gaură din peștere. Revin de fiecare dată cu drag. Îmi place rezervația „Plaiul Fagului” de la Rădenii Vechi. Acolo mi-am petrecut o parte a copilăriei la bunei și la tabăra de vară pentru copii. Ador să privesc lunca Prutului, de la Frăsinești în vale, până la Costuleni. Acolo m-am născut și am crescut. Mă bucur că Prutul are mal liber, fără de sârma ghimpată de frontieră, așa cum era pe timpurile sovietice” – spune Octavian Țîcu.

Deputatul a făcut și câteva recomandări pentru locuitorii țării.

„Ca pelerinaj istoric aș recomanda vizitarea Complexelor Memoriale de la Avdarma și Mingir sau Cetatea Sorocii; din locurile recent descoperite, mi-a rămas în memorie Înălțimea „Bortoasa” de la Vărvăreuca, de unde se văd opt localități în jur, o senzație de nedescris”, a spus el.

În perioada estivală, deputatul menționeză că sportul, lectura și călătoriile sunt o activitate perfectă. „Dar din toate rămân doar cu campaniile de promovare și informare pe care le desfășor în localitățile din R. Moldova, care este cea mai perfectă activitate de a cunoaște țara”, a precizat politicianul.

Deputatul a spus și ce bucate tradiționale moldovenești preferă.

„Mămăligă cu mujdei, smântână cu brânză și orice formă de pește (copt sau prăjit); tocana cu carne de porc (tot cu mămăligă); răcituri, sarmale, plăcinte, zeamă cu tăiței și carne de găină. Îmi place cam toată bucătăria noastră”, ne-a spus Octavian Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților