[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputatul Alaiba vrea mai multă transparență a informației privind companiile offshore
13 Aprilie

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba a înregistrat o inițiativă legislativă prin care Agenția Servicii Publice (ASP), care colectează datele despre companiile fondate în Republica Moldova, companiile offshore, să le facă publice, transmite CURENTUL.

Deputatul s-a referit la crimele financiare ce au avut loc în ultimii ani în Republica Moldova și a accentuat că lipsa transparenței facilitează comiterea acestor crime.

„Doar transparența este o soluție rapidă și eficientă contra acestor fenomene. Inițiativa este o următoare tentativă de a avansa transparența, de a ajuta societatea civilă și presa de investigație să accese mai ușor informațiile referitor la activitatea companiilor offshore. Știm că ASP colectează aceste date, dar ele nu sunt făcute publice. Înregistrăm un proiect de lege pentru a corecta această breșă. Urmare a acestei inițiative vom avea acces la beneficiarii efectivi din spatele companiilor fondate de entități offshore”, a spus Dumitru Alaiba.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților