[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații se întrunesc în prima ședință din noua sesiune parlamentară
22 Februarie

Biroul Permanent al Parlamentului Republicii Moldova s-a întrunit astăzi în ședință și a fost luată decizia de a relua organizarea ședințelor plenare, respectiv – prima ședință în plen va avea loc vineri, 24 februarie 2017, informează CURENTUL.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că este o ordine de zi de început, cu mai multe chestiuni organizatorice, dar și cu un element foarte important legat de prioritățile Legislativului pentru anul 2017.

„Deja, în discuții cu conducerea Guvernului, a fost stabilit un plan de acțiuni pentru anul 2017, ce ține de implementarea Acordului de Asociere cu UE. Respectiv, Parlamentul va dezbate acest Plan de acțiuni pentru anul 2017 și va stabili care sunt prioritățile pentru anula 2017, ce ține de implementarea Acordului de Asociere și, în mod special, accelerarea și intensificarea acestuia”, a precizat Candu.

Totodată, Președintele Parlamentului a menționat că, în calitate de prioritate pentru Parlament rămâne implementarea legilor și controlul parlamentar la cele mai importante reforme, care au fost lansate anul trecut, cele menționate în Foaia de parcurs și cele agreate cu Fondul Monetar Internațional.

„Este vorba despre sistemul financiar-bancar, energia, reforma justiției, lupta împotriva corupției, integritatea. Toate sunt pe lista priorităților în această sesiune a Parlamentului și vineri se va aproba și Planul de acțiuni prioritare pentru 2017”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților