[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații PAS și PDM – invitați la Parlament de către Platforma „DA”
10 August

Platforma „Demnitate și Adevăr” va discuta mâine cu deputații fracțiunilor PDM și PAS la Parlament despre problema din domeniul agriculturii. Despre aceasta anunță președintele fracțiunii Platforma „DA”, Alexandru Slusari, transmite CURENTUL.

Deputații sunt invitați la Parlament, la ora 10:00.

„Platforma DA nu o singură dată a propus un consens național în gestionarea situației, în abordarea subiectelor de importanță strategică, bazat pe colaborarea tuturor forțelor politice.

Executivul actual a comis o neglijență reprobabilă inclusiv în gestionarea situației create în urma calamităților naturale fără precedent cu care se confruntă agricultura Moldovei. Parlamentul a fost trimis în vacanță cu o iresponsabilitate greu de subestimat în momentul când măsurile de sprijin pentru sectorul agrar erau mai mult decât imperioase. Practic, fermierii au rămas pe cont propriu și protestele lor le considerăm pe deplin justificate – fără sprijinul statului în câteva luni fermierii noștri vor intra în insolvență!

Platforma DA a propus insistent un set de măsuri privind atenuarea consecințelor secetei, care urmează a fi adoptate fără întârziere la ședința extraordinară a Parlamentului. Repet, momentan nu există o urgență mai mare decât adoptarea unui set de măsuri de salvgardare a agriculturii dezbătut și aprobat pe platforma parlamentară, lucru pe care l-am propus acum trei zile. Am specificat atunci că nu e indicat să se vină în dezbateri cu propuneri populiste și nerealiste, înaintate exclusiv de dragul dividendelor politice. Chiar nu e cazul concurenței partinice! E nevoie de conjugarea responsabilă a eforturilor în vederea salvării ramurii agricole și, implicit, a satelor noastre”, spune Alexandru Slusari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților