[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații Mudreac și Furculiță, despre soluțiile grupului de lucru privind redresarea situației în agricultură
17 August

Grupul de lucru privind redresarea situației în agricultură îți continuă activitatea, iar astăzi deputații socialiști Radu Mudreac și Corneliu Furculiță au prezentat câteva soluții propuse de acest grup, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului Corneliu Furculiță, Guvernul caută prin toate metodele de a ajuta agricultorii care au avut de suferit în urma secetei.

„Guvernul face tot posibilul ca situația agricultorilor să fie ameliorată, să poată planta câmpurile pentru roada anului viitor, dar vedem că pe fonul acestor necazuri sunt forțe politice care vor să profite de urgia abătută asupra agricultorilor. Seceta e un fenomen care persistă în R. Moldova și trebuie combătută sistemic. În acest sens, la Guvern se discută și se elaborează un program de stat”, a spus Corneliu Furculiță.

La rândul său, deputatul Radu Mudreac a prezentat câteva soluții propuse de grupul de lucru.

„S-a decis asupra ușurării poverii impozitelor conexe pentru agricultori. S-a discutat la Guvern despre declararea vacanței pentru plata dobânzii la credite de către agricultori. S-a luat decizia privind băncile comerciale. La 15:00 urmează să fie o discuție cu reprezentanții FMI pentru acordarea pârghiilor de către BNM băncilor comerciale pentru acordarea vacanței la creditele agricultorilor. Din fondul AIPA se vor achita dobânzile la creditele luate. Se vor aloca alte 100 mln. lei pentru susținerea grupei II de agricultori”, a spus Radu Mudreac.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților