[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații europeni au apreciat înalt vizita lui Ilan Şor la Strasbourg
7 Octombrie

Mai mulți deputați din Parlamentul European și-au exprimat sprijinul faţă de Ilan Şor după vizita sa la Strasbourg, transmite CURENTUL.

Europarlamentara, reprezentanta Austriei, Barbara Kappel, a apreciat înalt vizita primarului de Orhei și liderului Partidului „ŞOR” la Strasbourg. „În ultima săptămână plenară am avut ocazia să-l întâmpinăm pe domnul Ilan Şor din Moldova, primarul de Orhei și președintele Partidului „ŞOR””, a scris Barbara Kappel pe pagina ei din rețelele sociale.

Ea a subliniat în mod special că Ilan Şor a fost invitat de deputați din diferite grupuri politice și state membre ale UE să-și „prezinte poziția și planurile pentru viitorul partidului său”. Barbara Kappel, reprezentanta Grupului politic „ Europa Națiunilor și a Libertății” din cadrul forului european, a exprimat un sprijin neechivoc faţă de Ilan ŞOR și activitățile sale, proiectul politic, inclusiv planurile sale. „Dorința exprimată de el (Ilan Şor) în modelarea viitorului Republicii Moldova și, astfel, în abordarea comunității europene este foarte binevenită” – a scris deputatul austriac. De asemenea, dumneaei i-a urat sincer succesele lui Ilan Şor.

De asemenea, Eurodeputatul din Italia Aldo Patriciello, reprezentant al Partidului Popular European, grupul politic cel mai influent al Parlamentului European, de asemenea, a publicat în reţelele sociale un raport scurt şi emoţional cu privire la întâlnirea cu Ilan Şor. „Întâlniri programate dimineața în Parlamentul European. Sincere mulțumiri lui Ilan Şor, primarului de Orhei, președinte al partidului „ŞOR”” – a scris europarlamentarul pe lângă fotografia publicată în care apere lângă Ilan Şor. Un alt membru al Parlamentului European, deputatul italian Alberto Cirio a pubilcat pe pagina sa o fotografie a micului dejun de lucru cu comisarul UE pentru agricultură Phil Hogan, la care a participat şi Ilan Şor.

Primarul orașului Orhei și liderul Partidului „ŞOR”, la invitația unui grup de deputați europeni, a efectuat o vizită la Strasbourg, la Parlamentul European, în data de 4 octombrie. În cadrul Parlamentului European au avut loc întâlniri cu peste 20 de deputați europeni şi cu Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ilan Şor a discutat probleme legate de restricțiile privind drepturile sale civile, proiectele sociale și de infrastructură implementate de el în Orhei, perspectivele cooperării Partidului „ŞOR”cu forțele politice europene, precum și planurile de dezvoltare a Republicii Moldova și viitorul European al acesteia.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților