În cadrul întrevederii, oficialul a prezentat prioritățile și politicile Uniunii Europene care vizează clima și a vorbit despre evoluțiile-cheie care sunt preconizate în domeniu. Totodată, oficialul a manifestat deschiderea pentru conlucrare și oferirea suportului pentru eforturile Republicii Moldova în vederea decarbonizării industriei și atingerii neutralității din punct de vedere climatic până în anul 2050.
La rândul său, deputata Mariana Cușnir, vicepreședinta Comisiei mediu, climă și tranziție verde a prezentat rezultatele înregistrate de țara noastră pe partea de promovare a politicilor interne orientate spre consolidarea capacității de reziliență climatică, adaptare și reducere a vulnerabilității la schimbările climatice. De asemenea, a menționat despre realizarea angajamentelor asumate prin Acordul de la Paris, și anume adoptarea Legii privind acțiunile climatice, prin care au fost transpuse prevederile din două directive și trei regulamente europene și care introduce mecanismul de ajustare la frontieră a carbonului. La fel, a fost amendată Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile; au fost promovate 11 hotărâri de Guvern, printre care și hotărârea cu privire la aprobarea Planului Național Integrat pentru Energie și Climă pentru perioada 2025-2030, a fost implementat Programul național de extindere și reabilitare a pădurilor pentru perioada anilor 2023-2032.
Membrii Comisiei parlamentare de profil au reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova față de implementarea acquis-ului UE în domeniul climei și tranziției verzi, menționând faptul că succesul acțiunilor este în strânsă legătură cu mobilizarea resurselor financiare și a capacităților instituționale și depinde de cooperarea continuă cu partenerii internaționali.