[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații au propus extinderea zonei libere „Valkaneș”
9 Decembrie

Teritoriul subzonei din municipiul Comrat a Zonei Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș” urmează a fi extins, transmite CURENTUL.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare PSRM și are drept scop atragerea unui important investitor în sudul țării. Este vorba de o companie internațională specializată în producerea cablajelor electrice pentru industria auto, care intenționează să lanseze activitatea în cel mai scurt timp, creând, la prima etapă, cca 150 de locuri de muncă.

Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, propunerea legislativă și a aprobat raportul la proiectul de modificare a Legii privind Zona Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș”.

Proiectul prevede includerea în suprafața zonei libere a unui teren de 0,9655 hectare din municipiul Comrat, care a fost transferat parcului de producție prin decizia consiliului municipal.

Totodată, proiectul de lege presupune transferul către administrația parcului industrial al unei clădiri cu o suprafață de 3,732 metri pătrați, care este proprietatea statului și se află în prezent în jurisdicția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Potrivit deputatului Fiodor Gagauz, unul din autorii proiectului, între Ministerul Afacerilor Interne și primăria Comrat a fost semnat un acord privind construcția unui nou complex de clădiri care va permite reactivarea Biroului Regional pentru Situații de Urgență.

Proiectul de modificare a Legii privind Zona Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș” va fi prezentat sare aprobare în plenul Parlamentului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților