[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputații au constituit o Comisie de anchetă privind tentativa puciului anticonstituțional a PDM, prin intermediul CC și PG
18 Iunie

Parlamentul a constituit o Comisie de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat, realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale, informează CURENTUL.

Comisia urma să fie formată din șapte membri: 2 deputați – PSRM, 1 deputat „Blocul ACUM, PAS”, 1 – „Platforma DA Blocul ACUM”, 2 deputați PDM și 1 – Partidul Șor, însă PDM a anunțat că nu va delega pe nimeni în această Comisie, iar, potrivit deputaților, componența numerică era prea mică și s-a venit cu o nouă propunere. În situația creată, deputații au anulat votul precedent și au stabilit că, Comisia numerică va fi formată din 9 membri: PSRM – 3, PDM – 3, PAS – 1, Platforma DA – 1 și PȘ – 1.

Astfel, PSRM a propus ca din componența Comisiei să facă parte Vladimir Țurcan, Victor Gaiciuc și Grigore Novac, PAS – Mihail Popșoi și Platforma DA – Dinu Plângău, iar PDM a anunțat că nu va delega pe nimeni în această Comisie, iar PȘ nu este prezent în ședință.

Totodată, s-a decis că președinte al Comisiei va fi Vladimir Țurcan, vicepreședinte – Mihail Popșoi și secretar – Dinu Plângău.

Proiectul de hotărâre a fost susținut de 57 de voturi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților