[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputați – la CNAS: În epoca tehnologiilor informaționale, pensionarii sunt obligați să se prezinte cu copiile actelor
8 Iulie

Deputații Oazu Nantoi şi Dan Perciun anunță că au fost la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) pentru a verifica cum decurge procedura de recalculare a pensiilor, informează CURENTUL.

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a spus că, în epoca tehnologiilor informaționale, pensionarii sunt obligați să se prezinte cu copiile actelor de pe timpurile lui Papură-Vodă și să stea la coadă.

„Am venit să ne convingem o dată în plus că Guvernarea Dodon tratează cu dispreț cetățenii Republicii Moldova, iar în cazul dat e vorba de pensionarii care vor să li se recalculeze pensiile după 10 ani de ieșire la pensie. În epoca tehnologiilor informaționale, pensionarii sunt obligați să se prezinte cu copiile actelor de pe timpurile lui Papură-Vodă și să stea la coadă, fiind în grupul de risc. Aceasta în situația când structurile de stat dispun de toată informația necesară pentru ca recalcularea pensiilor să fie efectuată automat”, a mai spus Nantoi.

Vicepreședintele PAS, deputatul Dan Perciun a adăugat: „Paradoxul este că, despre acest lucru s-a știut din timp, că recalcularea va începe în luna iunie. S-ar fi putut de pregătit pentru acest proces, dar, așa cum se întâmplă în Moldova, statul se sesizează doar atunci când apare deja problema. Nimeni nu a făcut un pas pentru a ușura acest proces. Guvernarea supune riscului aceste persoane. Noi insistăm să fie găsită o soluție digitală și oamenii să nu mai fie obligați să vină personal la ghișeu, pentru a prezenta informațiile care deja există în registrul de stat. Vom insista la Comisia sănătate și protecție socială să se găsească o soluție cât de curând posibil, fie pe platformă parlamentară sau la inițiativa Guvernului”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților