[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputați ai Platformei „DA” declară că vor bloca activitatea Parlamentului, dacă aceste Legi nu vor fi examinate și aprobate
20 Februarie

Deputați ai fracțiunii Platformei „Demnitate și Adevăr” atrag atenția asupra amânării examinării și votării unor proiecte de legi și anunță că vor bloca activitatea Parlamentului, conform Regulamentului. Despre aceasta au vorbit în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

„A fost încă o dată amânată chestiunea privind dosarele politice. Ieri Biroul Permanent nu a votat includerea pe ordinea de zi. Vom merge până în pânzele albe pentru că au suferit mulți oameni. Noi susținem inițiativa Procuraturii Generale, aceasta a fost preluată de la noi. Vom face tot posibilul ca acest proiect de hotărâre să fie votat”, a spus deputatul Vasile Năstase.

Dinu Plângău s-a referit la moțiunea pentru ministrul de Externe Aureliu Ciocoi. „Moțiunea includea 3 chestiuni esențiale ce țin de politica externă a statului nostru: angajarea R. Moldova în implementarea Acordului de Asociere, conflictul din regiunea transnistreană și politica externă în legătură cu schimbarea anumitor ambasadori”, a spus Dinu Plângău.

Igor Munteanu s-a referit la alte trei proiecte de legi. „Vorbim de Legea deoffshorizării, Magnițki și cea privind cetățenia prin investiție. Transmitem dezaprobarea noastră față de încercările de tergiversare a acestor proiecte. O calificăm drept neîntemeiată”, a spus Igor Munteanu.

Chiril Moțpan a declarat că a cerut ca directorul SIS să vină cu un raport în Parlament, dar și această propunere a fost refuzată. „Am discutat personal cu directorul SIS și a spus că poate veni cu un astfel de Raport fără careva probleme”, a spus Chiril Moțpan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților