[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputata Raisa Apolschi – judecător la CC din partea Parlamentului
14 Decembrie

În ultima ședință, Parlamentul a acceptat, astăzi, mai multe cereri de demisii, dar și numiri în funcții, transmite CURENTUL.

La propunerea președintelui Curții de Conturi a Republicii Moldova, Parlamentul a aprobat candidatura lui Viorel Chetraru în funcția de vicepreședinte și membru al CCRM, în baza concursului organizat. Viorel Chetraru a dat jurământul.

Totodată, Parlamentul a confirmat astăzi, în funcție a trei membri noi ai Consiliului Audiovizualului: Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru, care au dat jurământul.

În baza concursului organizat Consiliul Național Anticorupție (CNA), Parlamentul l-a numit astăzi, și pe Victor Lașcov în funcția de director adjunct al CNA.

De asemenea, a fost votată încetarea mandatelor a trei directori (Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în baza cererilor de demisie – Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu, Octavian Lungu, din data de 1 martie 2019.

Totodată, deputata democrată, Raisa Apolschi, a fost numită în funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Parlamentului. În context, au dat jurământul judecătorii Raisa Apolschi, dar și cei desemnați recent de CSM și Guvernul RM, Corneliu Gurin, Artur Reșetnicov.

Parlamentul a acceptat demisia deputatului Marcel Răducan, care a fost numit, recent, președinte al Consiliului Concurenței, dar și a fost declarat vacant un nou mandat de deputat.

 

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților