[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputata democrată Ludmila Guzun a decedat
16 Aprilie

Anunțul cu privire la decesul deputatei Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ludmila Guzun, a fost făcut printr-un necrolog semnat de Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, informează CURENTUL.

„Odată cu această pierdere irecuperabilă, am pierdut o colegă de valoare, un Om cu inimă mare, un exemplu de onestitate, corectitudine, devotament și professionalism”, se arată în necrolog.

„Absolvind în anul 1983 Universitatea de Stat din Moldova, a revenit la baștină și a urmat o activitate de succes la Fabrica de conserve din orașul Ungheni în calitate de economist, funcție pe care a deținut-o până în 1995. A dedicat mai mulți ani cauzei apărării drepturilor angajaților din raionul Ungheni, în calitate de Președinte al Uniunii Teritoriale a Sindicatelor „Agroindsind”. În 2011 a devenit primar al orașului Ungheni, iar în 2015, cu votul convingător acordat de pământeni, a fost aleasă Președinte al raionului Ungheni. A abordat acest mandat ca o binecuvântare pentru a schimba lucrurile în bine, promovând importante proiecte sociale, investiționale și de infrastructură. Recunoștința concetățenilor nu s-a lăsat așteptată: în februarie 2019 Ludmila GUZUN a devenit deputat în Parlamentul Republicii Moldova, aleasă pe circumscripția uninominală nr. 16 Ungheni.

În calitate de deputat, Vicepreședinte al Comisiei economie, buget și finanțe, a înaintat și promovat importante inițiative legislative care s-au bazat pe cunoașterea îndeaproape a nevoilor și așteptărilor cetățenilor, precum și pe abordarea profesionistă a soluțiilor”, se arată în aceeași declarație a șefiei Parlamentului.

De cealaltă parte, și cei de la Partidul Democrat au venit cu un mesaj: „Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea la cele veșnice a vicepreședintei Partidului Democrat, doamna Ludmila Guzun. OM de o rară inteligență și cumsecădenie, un profesionist desăvârșit, patriot al neamului, o colegă devotată și un prieten adevărat. O Doamnă pentru care mereu a prevalat omenia, un model de corectitudine pentru toți. O pierdere irecuperabilă… Sincere condoleanțe familiei, rudelor, colegilor și celor apropiați. Dumnezeu s-o odihnească în pace”, se arată într-o declarație a partidului.

Ludmila Guzun s-a născut la 26 iunie 1961. A decedat la 59 de ani.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților