[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: Vor fi alocate alte 16 mln. lei pentru circa 250 fermieri, care nu au primit compensațiile pentru culturile agricole afectate de secetă
15 Octombrie

Deputatul democrat, Nicolae Ciubuc, a discutat cu Prim-ministrul Ion Chicu, cu ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța și cu ministrul Agriculturii, Ion Perju. În cadrul discuțiilor s-a evaluat modul de implementare a legii aprobate în septembrie, în contextul atenuării consecințelor secetei, dar și repartizarea compensațiilor acordate fermierilor pentru culturile de grupa I, transmite CURENTUL.

Deputatul comunică că din 300 mln. lei alocate, circa 294 mln. sunt, practic, valorificate, banii ajungând în mare parte în contul fermierilor.

„Un subiect aparte l-a constituit problema celor peste 250 de fermieri, care nu au primit compensațiile respective, deși s-au încadrat din punct de vedere a regulamentului de acordare, dar din cauza atitudinii nu tocmai responsabile a unor funcționari la nivelul autorităților locale (nivelul I și II), din diferite raioane ale țării, nu au fost incluși în listele finale pentru achitare.

Împreuna cu colegii deputați, membri a grupului de lucru creat în acest scop, am venit cu solicitarea față de Guvern, pentru soluționarea acestei probleme. Știind situația în care se află bugetul de stat, prioritizarea cheltuielilor bugetare ca urmare a efectelor pandemiei, etc., totuși m-am bucurat sa văd deschidere din partea Guvernului, la acest subiect, prin urmare, în cel mai scurt timp, am primit asigurări că Guvernul va veni cu modificările respective la regulament, alocând suplimentar circa 16 mln. lei surselor necesare din Fondul de subvenționare a producătorilor agricoli, pentru acești circa 250 fermieri”, scrie pe o rețea de socializare Nicolae Ciubuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților