[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat ucrainean: „Ne dorim foarte mult ca Republica Moldova să își mențină cursul pro-european”
7 Martie

Vicepreședintele Comitetului Afaceri Externe al Radei Supreme a Ucrainei, Igor Guz, deputat, susține că ucrainenii sunt interesanți ca Republica Moldova să rămână țară cu curs pro-european. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la Chișinău, informează CURENTUL.

Igor Guz a menționat că, pe parcursul zilei de ieri și de azi, a avut mai multe întrevederi.

„M-am întâlnit cu reprezentanții guvernării, și anume: Valentina Buliga – președintele Comisia politică externă şi integrare europeană, dar și cu lideri ai partidelor de opoziție: liderul PAS, Maia Sandu și liderul PPDA, Andrei Năstase. Am mai discutat și cu liderul PPEM, Iurie Leancă, dar și cu diaspora ucraineană”, a informat el.

Igor Guz a menționat că nu vrea să se amestece în politica internă a RM, dar unele declarații ale șefului statului nu pot să nu-l deranjeze.

„Unul dintre motivele vizitei mele în Republica Moldova este acest rezultat al alegerilor prezidențiale și orientarea pro-rusă a președintelui Igor Dodon. Acest lucru nu poate să nu îngrijoreze. Nu putem impune opțiunile noastre, dar am vrea foarte mult ca Republica Moldova să își mențină cursul pro-european, să nu devieze spre Rusia. Noi putem și vrem să ajutăm acei oameni din RM, care văd viitorul ca țară pro-europeană, deoarece noi astăzi suntem în război cu FR. Noi, ucrainenii, în calitate de vecini, foarte tare vrem ca la alegerile parlamentare să câștige forțele pro-europene”, a punctat ucraineanul.

În context, Igor Guz a menționat că i-a invitat pe liderii de partide Maia Sandu și Andrei Năstase într-o vizită în Ucraina. „Eu cred că aceste vizite vor fi. Sunt vizite în calitate de lideri de partid. E normal. Totodată, și Valentina Buliga va fi peste o săptămână în Kiev, în calitatea sa de președinte de Comisie”, a conchis deputatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților