[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: „Sunt doar câteva dovezi ale faptului cum este neglijată această hotărâre”
6 Iulie

Deputatul Octavian Țîcu, liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă, a făcut un apel către partidele pro-europene să adopte o atitudine și un limbaj unic cu privire la datele importante din istoria Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„La 6 iulie, prin decizia Guvernului Republicii Moldova a fost adoptată decizia privind consemnarea celui de-al doilea val al deportărilor din Basarabia printr-o zi de doliu național. În realitate, aceste prevederi au fost neglijate de autoritățile centrale și cele locale”, a spus Țîcu.

În același timp, el a spus: „Am văzut semnale foarte clare în care nici președintele Igor Dodon, nici președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, nici într-un fel nu au consemnat printr-un eveniment public sau oficial această dată. Unica persoană din conducerea Republicii Moldova, care, într-un mod anonim, s-a deplasat și a depus flori a fost Prim-ministrul Ion Chicu, iar la Bălți drapelul nici măcar nu a fost coborât în bernă”.

„Sunt doar câteva dovezi ale faptului cum este neglijată această hotărâre”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților