[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat socialist, despre protestul din fața Guvernului: „În spatele protestului sunt Plahotniuc, Șor și Pro-Moldova”
2 Martie

Deputatul socialist, Grigore Novac, califică protestul din fața Guvernului drept „un grup violent de persoane”, care au „încercat să deturneze sensul manifestărilor de astăzi, recurgând în fața Guvernului la gesturi agresive și încălcând legile”, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Grigore Novac scrie că sute de veterani ai conflictului de pe Nistru au manifestat susținere pentru Guvernul condus de Ion Chicu. De asemenea, deputatul menționează că în spatele protestului din fața Guvernului stau Plahotniuc și Șor, împreună cu Pro-Moldova.

„De altfel, este suficient să vă uitați la câteva dintre fețele celor care au comis agresiuni în fața Guvernului și o să recunoașteți personajele folosite de atâtea ori de Plahotniuc în acțiuni făcute împotriva partidelor de opoziție. Aceleași metode, aceleași autobuze cu care au fost aduși forțat din teritoriu, aceiași regizori, aceeași executanți și, probabil, aceeași bani folosiți din frauda bancară. Este însă o mare diferență, pe care sponsorii unor astfel de acțiuni și executanții lor nu o înțeleg. În Republica Moldova începe să fie aplicată legea, iar marile dosare penale, inclusiv cel legat de frauda bancară, nu vor putea sa fie oprite cu false manifestări de protest. Este foarte trist că o manifestare importantă a veteranilor de război este folosită în mod cinic de cei care au fraudat sistemul bancar și țara ani de zile, cei din vina cărora acești veterani nu au o viață mai bună, așa cum ar fi meritat-o”, scrie Grigore Novac.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților