[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat PAS: Din 1 iulie patentatarii vor trece la un regim de activitate simplu și modern
27 Iunie

Radu Marian, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate, președintele Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, s-a declarat bucuros că, după mai mult de 20 de ani de ezitări și rețineri, patentarii din comerț vor putea de la 1 iulie să treacă la un regim de activitate simplu și modern – “activitate economică independentă”, care să îi protejeze pe ei și pe consumatori, dar și să aducă bani la buget, așa cum fac și toți ceilalți agenți economici, informează CURENTUL.

“Actualii patentari din comerț urmează să treacă la activitatea economică independentă. Ei vor avea nevoie doar de un aparat de casă modern care să elibereze bonul fiscal, vor trebui să plătească 1% din venitul din vânzări și nu vor trebui să depună vreun raport la stat. Statul prin ODA va întoarce 10 mii lei fiecărui patentar care trece la activitate independentă”, a spus el.

Deputatul a anunțat că, în curând va convoca pe platforma Comisiei Parlamentare Economie, Buget, Finanțe reprezentanții ministerului, ODA, Fisc și altor instituții implicate pentru a vedea cum are loc tranziția și care procese trebuie îmbunătățite.

“Această reformă e una din acele exemple în care TOȚI cei vizați au de câștigat – patentarii (onești), mediul de afaceri, consumatorul, dar și statul. Patenta în comerț este un regim arhaic care nu are vreo legătură cu statul și economia modernă. Trebuie să avansăm în procesul nostru de modernizare a țării”, a mai spus politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților