[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat PAS, despre situația din stânga Nistrului: Cele 37 posturi de control, avem impresia că vor rămâne acolo mult timp
13 Iulie

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament atrage atenția asupra situației din regiunea transnistreană și anume instalarea ilegală a 37 de posturi de control de către așa-numitul lider separatist de la Tiraspol, care pun în dificultate libera circulație, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a menționat că, aceste posturi sunt instalate sub pretextul COVID-19.

„Avem impresia că ele vor rămâne mult timp acolo. Cedările unilaterale se fac într-o singură direcție. Igor Dodon a ajuns să cedeze și teritoriul acelor sate chinuite din Dubăsari pentru a obține beneficii personale la alegerile din toamnă”, a spus Mihai Popșoi.

La rândul său, deputatul Oazu Nantoi a adus aminte despre o foaie volantă, de 4 ani în urmă, folosită în campania electorală a actualului Președinte Igor Dodon.

„Cu ce ne-am ales noi după 4 ani de la aflarea în fotoliul de Președinte a lui Dodon? Pretinsul statalist timp de 4 ani nu a făcut nimic pentru consolidarea societății în jurul idee de reîntregire a țării. În schimb sunt promovate idei de federalizare a țării. Dodon a fost primul Președinte care s-a grăbit să-l felicite pe Krasnoselski cu câștigul ilegal la alegeri. Capul regimului de la Tiraspol își bate joc de cetățenii R. Moldova, profitând de pandemia COVID-19. Dodon se face că plouă și cerșește întâlnire cu Krasnoselski pentru a negocia voturi la alegeri”, a spus Oazu Nantoi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților