[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat PAS, despre abrogarea „Legii miliardului”: „Cea mai eficientă metodă de a recupera miliardul este de a-i pune la pușcărie pe cei care au comis frauda”
17 Decembrie

Deputatul fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, afirmă că proiectul de lege privind abrogarea „Legii miliardului” va face mai mult rău țării, decât bine, transmite CURENTUL.

Deputatul a enumerat trei motive:

„Datoria de 12 miliarde de lei rămasă nu va fi anulată, ci va rămâne în continuare pe umerii cetățenilor. Urmare a acestei legi, capitalul statutar al BNM va cădea sub 4%. Asta înseamnă, conform legii BNM (articolul 19, p. 6), că Guvernul, adică plătitorii de taxe, va trebui să transfere BNM-ului 12 miliarde lei (prin emitere de valori mobiliare de stat).

Încrederea în moneda națională va scădea, ceea ce va duce la deprecierea leului, la creșterea prețurilor și la micșorarea veniturilor reale ale populației.

Plata pensiilor și salariilor bugetarilor este pusă în pericol. De ce? Pentru că vom rata asistență externă în valoare de 10 miliarde lei (dintre care 6 miliarde direct pentru susținerea bugetului, adică salarii și pensii), fără de care statul nu va acoperi deficitul bugetar. Fără surse de acoperire a deficitului, statul poate intra în incapacitate de plată.

Lucrurile devin și mai ridicole când ne gândim că acest proiect de lege a fost votat împreună cu Șor – beneficiarii principali ai fraudei bancare.

Să fie clar pentru toată lumea! Cea mai eficientă metodă de a recupera miliardul este de a-i pune la pușcărie pe cei care au comis frauda și de a le sechestra averile și banii furați. Adică averile lui Șor, Plahotniuc sau Filat. Dodon și PSRM au avut toată puterea în stat în ultimul an și nu au făcut NIMIC ca să-i trimită pe cei vinovați în justiției sau ca să recupereze banii. Oamenii au înțeles deja cine sunt socialiștii și Dodon. Acest artificiu electoral nu-i va ajuta să nu piardă la un scor zdrobitor în parlamentare”, menționează Radu Marian.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților