[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: Noi vom insista sa fie trași la răspundere penală toți reprezentanții organelor de drept care au fabricat și au mușamalizat dosare penale
30 Septembrie

Deputatul PAS, Petru Frunze, afirmă că la Procuratură se întâmplă lucruri grave, iar Procurorul a eșuat la stoparea fabricării dosarelor penale, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că în acest moment se fabrică dosare penale în mod abuziv.

„Nu este suficient să dai doar din deget, trebuie condamnați mai mulți procurori care au fabricat dosare penale pentru a extorca bani, doar atunci se vor opri în a-și bate joc de destinul oamenilor. Până în prezent nu a fost o prioritate examinarea dosarelor penale cu semne evidente de falsificare. Cu certitudine peste 60% din dosarele penale sunt instrumentate în mod ilegal, iar avocații obiectivi pot confirma acest lucru”, spune deputatul.

De asemenea,Petru Frunze punctează că se va eșua dacă nu se va realiza ceea ce și-a asumat guvernarea pentru a schimba lucrurile în justiție.

„Noi vom insista sa fie trași la răspundere penală toți reprezentanții organelor de drept care au fabricat și au musamalizat dosare penale. Cel mai bun indicator la evaluarea procurorilor ar fi calitatea dosarelor instrumentate, procurorii buni nu trebuie să plece din sistem. În ultima perioadă doar aceștia au plecat. În curând vor pleca cei care au crezut și încă mai cred că pot face totul cu destinele oamenilor doar pentru a se îmbogăți. Dar plecarea lor trebuie să fie la pușcărie.

Ce fel de justiție avem când știm că majoritatea dosarelor penale sunt instrumentate în mod ilegal iar astăzi nu avem nici un procuror care să își ispășească pedeapsa pentru abuzuri admise în actul de justiție?”, se întreavă deputatul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților