[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: „Ne vom trezi că toți cei 137 mln. lei vor ajunge pentru achiziționarea vaccinului oferit mai ușor. Știm care este…”
12 Martie

Deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Stela Macari, se îndoiește că actualul Guvern va alege ce-i mai bun pentru cetățeni la procurarea vaccinului anti-COVID-19, transmite CURENTUL.

Deputatul s-a referit la un proiect de lege care prevede acordarea guvernului interimar atribuții suplimentare pentru a achiziționa, fără procedurile de licitație, vaccin.

„Este evident, imunizarea dar și testarea sunt esențiale pentru cetățenii Republicii Moldova, dar să credem că Guvernul lui Dodon, va da dovadă de celeritate și va alege ce-i mai bun pentru cetățenii săi, chiar mă îndoiesc!  Astăzi, în Parlament se vorbește aprins despre proiectul de lege ce prevede acordarea atribuțiilor suplimentare Guvernului Interimar în achiziționarea directă, fără negocieri și absolut netransparent a vaccinului antiCOVID-19. Comisia Economie, Buget și Finanțe a desfășurat o ședință extraordinară la acest subiect. Desigur, am rămas fără răspuns la mai multe întrebari, însă cert este, că acest proiect ne va ține în întuneric. Una din prevederi presupune ca procedura de negociere și atribuire a contractelor să nu fie publicată. Deci, ne vom trezi într-o bună zi că toți cei 137 mln lei (adunați de peste tot cu țîrîita) vor ajunge pentru achiziționarea acelui vaccin, care ne va fi oferit mai ușor. Și noi știm care este”, spune deputatul.

Stela Macari a mai menționat că „în haosul generat nu prea există soluții”.

„Mi-i frică să mă gândesc la ce experimente vor fi expuși cetățenii Republicii Moldova. Dar, și mai grav, că în haosul generat, nu prea avem soluții.  Dacă până mai ieri, unii declarau sus si tare că nu negociază nimic, darămite să semneze ceva alături de deputații toxici din Parlament, iată că astăzi deja, sunt gata să accepte orbește „soluții””, mai spune Stela Macari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților