[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: Modificările la Codul Electoral pot fi adoptate până la 1 septembrie
21 August

Parlamentul încă mai poate modifica Codul Electoral în conformitate cu recomandările făcute de Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR. Afirmația a fost făcută de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Deputatul punctează că, modificările la Codul electoral pot fi aprobate până la 1 septembrie curent.

„Analiza Avizului Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR conține multe recomandări la textul de lege expediat. Contrar celor afirmate de unii exponenți ai unor viitori actori electorali, Comisia nu a menționat că proiectul de lege nu poate fi adoptat și pus în aplicare la prezidențiale. Modificarea Codului Electoral pentru alegerile prezidentiale este încă posibilă. Parlamentul încă mai poate adopta modificările în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția. Termenul-limită este 1 septembrie, pentru că atunci încep primele procese electorale propriu-zise. Dacă nu se reușește până la 1 septembrie, noile modificări pot fi puse în aplicare și mai târziu, nu mai târziu de 2 octombrie 2020”, a spus Sergiu Litvinenco.

Deputatul spune că, Comisia juridică se va convoca zilele următoare pentru a analiza versiunea finală a proiectului, toate propunerile, amendamentele, iar ședința plenară trebuie convocată nu mai târziu de săptămâna viitoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților