[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat independent: Rămân pe poziția de a susține toate proiectele, care au drept scop soluționarea problemelor cetățenilor
26 Noiembrie

„Parlamentul și-a reluat activitatea și acest lucru bucură, deoarece rămân pe poziția, expusă și cu alte ocazii, că nici un scrutin, cu excepția celui parlamentar, nu poate stopa procesul legislativ, în special când suntem într-o plină criză pandemică, social-economică etc. Dar, „avem ce avem”… (expresia „clasică” a unui politician autohton)”- declarația a fost făcută de deputatul independent, Alexandru Oleinic, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, „după scrutinul prezidențial s-au schimbat și unele lucruri în Parlament. Unii au plecat de la guvernare, alții au format platforme noi… Însă viața și realitatea din țară ne indică clar – avem nevoie de consens. În toate. Inclusiv în Parlament, deoarece doar printr-o conlucrare/colaborare între toate forțele politice, în special cele care promovează interesul național și cele proeuropene, putem merge înainte…”.

„În aceste condiții vreau să confirm o dată în plus, ca deputat independent și lider al Partidului Popular din Republica Moldova, că rămân pe poziția de a susține toate proiectele înaintate spre examinare, care au drept scop implementarea unor programe și strategii îndreptate spre dezvoltarea țării, soluționarea problemelor cetățenilor, depășirea pandemiei, altor cataclisme de ordin social-economic, educațional, etc. Și această abordare va fi una echidistantă față de toate proiectele. Nu am nimic comun cu platformele politice sau electorale ale actorilor care le înaintează și nu intenționez să fac jocul cuiva. Interesul cetățeanului și țării au fost și rămân principalele criterii pentru a vota „pro” sau „contra” unui sau altui proiect de lege”, a declarat parlamentarul.

Mai mult, el consideră că în situația creată, când trecem printr-o perioadă deloc ușoară, este nevoie de a consolida societatea, care a fost divizată și mai mult în rezultatul scrutinului prezidențial. În situația când suntem atacați de criza economică, socială, pandemică, demografică și altele, nu putem să fim indiferenți unde nu ne-am afla – în țară sau diasporă.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților