[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: Există un sabotaj deschis din partea acestor secretari de stat și secretari general de stat
3 Iulie

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, astăzi, a organizat audieri publice cu privire la modificarea unor acte legislative, informează CURENTUL.

Președintele comisiei, Sergiu Litvinenco, a oferit mai multe detalii.

„Modificarea prevede trecerea secretarilor de stat din categoria de funcționari publici la categoria de persoane care exercită funcții de demnitate publică. În afară de secretari de stat, proiectul vizează transformarea funcției de secretar general de stat a ministerului cu statut de funcție publică – în funcția de secretar general al ministerului, de asemenea cu statut de funcție publică, doar cu schimbarea responsabilității acestei funcții. Totodată, proiectul prevede transformarea funcției de șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat și șef-adjunct din funcție publică – în funcție de demnitate publică. De asemenea, din funcția de secretar general al Guvernului – la funcția de demnitate publică”, a comunicat Litvinenco.

În acest fel, el a vorbit despre motivul schimbării. „Acest proiect este necesar pentru că așa-numita reformă a administrației publice centrale, care s-a realizat în 2017, a creat un sistem administrativ destul de nefuncțional. Deci, Partidul Democrat a vrut să-și instaleze în ministere persoane care erau loiale acestui partid. La momentul de față suntem într-o situație destul de complicată, fiindcă activitatea mai multor miniștri este blocată. Există un sabotaj deschis din partea acestor secretari de stat și secretari general de stat”, a mai adăugat Litvinenco.

Activistul civic Valeriu Pașa s-a referit modificarea terminologiilor. „Proiectul este în esența revenirii la cel din 2014. La nivel de terminologii, pentru a nu compromite ideea de secretari de stat, ar fi cazul să se revină la denumirea de viceminiștri”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților