[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat: E posibil ca după alegeri să avem un nou Guvern în care să se regăsească şi comuniştii
21 Septembrie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) face acum jocul puterii prin boicotarea alegerilor prezidenţiale, deoarece, probabil, Vladimir Voronin speră că după alegeri se va forma un nou Guvern şi comuniştii vor avea şi ei acolo vreo două portofolii. Cel puţin asta susţine deputatul socialist, Bogdan Ţîrdea, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe blogul personal el notează că PCRM a decis să boicoteze alegerile prezidenţiale pentru a nu permite unui candidat de stînga să cîştige funcţia de Preşedinte al RM din primul tur, dar şi pentru a-l împiedica să facă acest lucru în turul doi.

El crede că PCRM procedează astfel avînd o înţelegere cu echipa de guvernare, care, la rîndul său, ar avea o înţelegere cu americanii, cărora Vlad Plahotniuc le-ar fi promis că un „candidat pro-rus” nu va deveni Preşedinte al ţării.

„În acest scop, în calitate de berbec este folosit PCRM, care în prezent are un rating de 8-10%. Calculul este simplu: dacă 10% din alegători, dispuşi să-şi dea votul pentru PCRM, vor ignora alegerile, candidatul de stînga nu va învinge din primul tur. Şi probabil va pierde în al doilea. Astfel, victoria va reveni sau lui Lupu, sau lui Sandu, ceea ce în principiu este una şi aceeaşi”, notează sursa.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților