[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat, despre proiectul aprobat prin angajarea răspunderii: Sunt multe întrebări
4 Aprilie

Deputatul independent, Alexandru Oleinic susține că, în condițiile unei pandemii sunt necesare măsuri neordinare, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe blogul său, Alexandru Oleinic a scris că e nevoie uneori chiar de măsuri nepopulare.

„Și într-o țară parlamentară acestea ar fi bine să fie consultate cu toate ramurile puterii. În special cu Parlamentul. Cu părere de rău, la noi acest moment este evitat. Drept rezultat, deciziile adoptate de Guvern sau Comisia pentru Situații Excepționale trezesc multe dezbateri și contraverse. Autoritățile, nu știu din ce considerente, elimină din dialog opoziția, societatea civilă, mediul de afaceri, etc. Anume din aceste considerente am propus constituirea unei Comisii speciale anticriză, formate din reprezentanții legislativului, autorităților statului, societății civile, mediului de afaceri, etc, care după o analiză a situației sociale și economice în perioada epidemiei de coronavirus va prezenta spre aprobare Parlamentului programul de măsuri anticriză pe domenii și întreprinderi. Inițiativa a fost înregistrată… Doar atât… Dar timpul trece. Situația se schimbă deja de la oră la oră, demonstrând că la multe compartimente deja întârziem cu adoptarea unor decizii foarte mult. Oare cât ne va costa această tărăgănare și cine va răspunde? Acum măsurile elaborate de Guvern și legiferate prin asumarea răspunderii trezesc multe întrebări. De exemplu care a fost raționalmentul celor legate de jocurile de noroc, duty free, tutun, etc. Ce au ele cu pandemia? Care este rolul lor în procesul de redresare a economiei post criză, impactul asupra îmbunătățirii vieții cetățenilor, etc”, a scris deputatul.

Potrivit lui, întrebări sunt foarte multe.

„Dar avem și o lipsă totală de răspunsuri din partea autorităților. Și aceasta în condițiile când avem nevoie de un consens național în lupta cu Covid-19. Am menționat că întârziem în procesul de adoptare a unor decizii. Cum a fost, de exemplu, și cu declararea stării de urgență… Dar această întârziere încă nu este fatală. Azi. Dar mâine poate fi prea târziu… Apropo, de întrebări. Cu cât mai operative și argumentate vor fi prezentate răspunsurile, cu atât mai eficiente vor fi măsurile întreprinse de autoritățile, fiind susținute plenar de populație pe toate dimensiunile. Deci, poate a venit timpul să lăsăm interesele îngut politice sau personale și să ne axăm pe interesul național?”, a conchis Oleinic.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților