[ X ]
[ X ]
[ X ]
Deputat al Platformei DA propune modificarea legislației în privința patentarilor
26 Noiembrie

Deputatul Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova, Liviu Vovc susține că necunoscute sunt căile actualului Guvern. Astfel că, din această cauză este important să fie modificată legislația, ca în caz de sistare a activității piețelor, patentarii să aibă o sursă de existență, informează CURENTUL.

În acest fel, deputatul mai spune că în Republica Moldova sunt peste 12 mii de patentari, iar în spatele acestora sunt familiile lor – ceea ce s-ar ridica la un număr de 50 de mii de persoane.

„Astăzi, am insistat în cadrul plenului ca să fie inclus acest proiect în prima lectură, cu regret nu a fost suficient un singur vot ca să fie inclus pe ordinea de zi. Aceasta nu ne oprește, săptămâna viitoare vom insista în cadrul Comisiei ca să fie discutat acest proiect și să solicităm iarăși includerea în ordinea de zi”, spune parlamentarul.

Astfel, în caz că Guvernul va decide sistarea activității piețelor, patentarii vor avea o sursă de existență pe această perioadă și anume să primească ajutor de șomaj în mărimea căruia este stabilită de către Guvern – susține Vovc.

„Ajutorul de șomaj, la moment, pentru o lună este de 2 775 de lei”, a conchis parlamentarul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților