[ X ]
[ X ]
[ X ]
Depuneri de flori! Dodon și Greceanîi: „Trebuie să încetăm a mai diviza locuitorii țării pe criterii naționale”
2 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Grecianîi, consilierii parlamentari, activiștii și aripa de tineret a PSRM, au depus astăzi flori la podul de la Vadul-lui-Vodă, în memoria victimelor conflictului armat de pe Nistru, din 1992, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Igor Dodon a declarat că trebuie să tragem învățăminte din această tragedie.

„În primul rând, trebuie să încetăm a mai diviza locuitorii țării pe criterii naționale, precum și în ”băștinași” și ”venetici”. Nu trebuie să ne impunem reciproc valorile noastre, viziunile proprii asupra istoriei țării și a viitorului ei. Noi trebuie să acceptăm ca axiomă faptul, că noi am putea avea diferite origini etnice, diferite limbi materne, diferiți eroi și clasici literari, dar cu toate acestea noi cu toții constituim poporul polietnic unic al Republicii Moldova, avem o Patrie comună și indivizibilă, pe care noi cu toții o iubim și o apreciem în egală măsură”, a punctat șeful statului.

La rândul său, Zinaida Grecianîi a menționat că, 2 martie este ziua tragediei naționale comune a Republicii Moldova și Transnistriei.

„În ciuda faptului că suntem încă divizate pe Malul drept și Malul stâng, evenimentele de acum 25 de ani sunt parte a istoriei noastre comune. Trebuie să-i ținem minte și să le cinstim memoria tuturor celor care au murit în acest război. Noi trebuie să facem tot posibilul ca să găsim o cale spre reconciliere – prin dialog, prin cooperare, prin programe și compromisuri comune”, a precizat socialista.

Potrivit lor, în acest scop, socialiștii lansează în acest an un proiect pentru a apropia cele două maluri ale Nistrului – „Două maluri – un singur spațiu”.

dodon

greceanii

TPA_0210-1024x683

TPA_0231-1024x683

TPA_0336-1024x683

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților