[ X ]
[ X ]
[ X ]
Depozitul de armament de la Bulboaca a fost renovat după standardele internaționale
21 Decembrie

Evenimentul de prezentare a optimizărilor de securitate efectuate cu sprijinul Uniunii Europene pentru depozitul de armament al armatei naționale a avut loc la depozitul de la Bulboaca, transmite CURENTUL. 

Uniunea Europeană a finanțat lucrări și echipamente de securitate pentru depozitul de la Bulboaca în valoare de 93 mii de euro, ca parte a proiectului Suportul UE pentru Activităţile SEESAC de Dezarmare şi Control al Armelor în Europa de Sud-Est.

Implementat în conformitate cu standardele internaționale, îmbunătățirile au inclus securizarea întregului perimetru al locului de depozitare cu un gard metalic cu fir ghimpat în partea de sus, instalarea echipamentului de supraveghere și renovarea și echiparea camerei de control.

Îmbunătățirile depozitului de la Bulboaca contribuie la creșterea securității AMAU (armelor mici și armamentelor ușoare) și a muniției, ceea ce duce la o gestionare mai eficientă a stocurilor și susține o abordare complexă a controlului AMAU. Gestionarea eficientă reduce riscul de pierdere a stocurilor și, prin urmare, proliferarea ilicită a AMAU.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților