[ X ]
[ X ]
[ X ]
Departamentul Clinic de Neurochirurgie al Institutului de Medicină Urgentă a fost dotat cu echipament medical performant pentru tratarea afecțiunilor neurochirurgicale
28 Martie

Pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale din cadrul Departamentului clinic de Neurochirurgie al IMSP Institutul de Medicină Urgentă vor fi tratați cu cel mai nou și performant echipament medical, achiziționat din fondurile alocate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și resursele interne ale instituției, transmite CURENTUL.

Echipamentul cuprinde un sistem integrat de navigare ghidată, o unitate ultrasonografică intraoperațională, retractor, microscop neurochirurgical și microchirurgical, destinate operațiilor craniale și spinale de performanță înaltă.

Sistemul integrat de navigare ghidată, va permite localizarea precisă a structurilor anatomice în proceduri deschise sau percutane și este indicat pentru orice afecțiune medicală. Iar microscopul microchirurgical și cel neurochirurgical, permit efectuarea intervenţiilor delicate pe creier şi coloană şi au capacitatea de a delimita cu precizie foarte mare tumora pentru a putea fi îndepărtată chirurgical.

Noul echipament are menirea de a diminua apariția complicațiilor post-operatorii, inclusiv riscul de invalidizare a pacienților și va contribui la realizarea într-un timp foarte scurt a intervențiilor neurochirugicale și la evitarea leziunilor țesuturilor sănătoase în procesul de extracție a tumorilor.

Menționăm că, în cadrul Departamentului Clinic Neurochirurgie anual se efectuează în jur de 11 000 de intervenții chirurgicale. Achiziționarea echipamentului medical modern a costat 20 mln. de lei, dintre care 4 mln. au fost investiți din resursele interne, acumulate din serviciile contraplată,  ale IMPS IMU. Acestea au fost procurate de la compania internațională Medtronic – lider mondial în domeniul tehnologiei, serviciilor și soluțiilor medicale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților