[ X ]
[ X ]
[ X ]
Democratul Sergiu Sârbu deschide cărțile: „Vrem modificarea Constituției cu privire la…”
25 Ianuarie

Cu câteva zile înainte de a se întoarce la lucru, democrații au punctat ce vor să dezbată cu prioritate în noua sesiune parlamentară. Primordial, pe agenda fracțiunii majoritare figurează proiectele incluse în Foaia de parcurs pentru Integrarea Europeană și realizarea condițiilor proiectului de macro finanțare, informează CURENTUL.

Sergiu Sârbu, secretarul fracțiunii parlamentare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), a menționat că democrații au o agendă încărcată.

„Avem proiecte suficient de multe. Sperăm până la sfârșitul sesiunii să votăm modificarea Constituției cu privire la includerea obiectivului strategic de Integrare Europeană. De asemenea, avem și alte proiecte legate inclusiv de continuarea reformei anticorupție și de eficientizarea sistemului judecătoresc, ce ar asigura o independență mai mare instituției judiciare. Avem și un șir de angajamente și pe alte domenii, ce țin de protecția omului, pentru implimentarea reformelor de ordin social, etc.”, a spus Sergiu Sârbu.

De asemenea, democratul a menționat că printre obiectivele prioritare în această sesiune se numără și cel de valorizare a pensiilor de două ori pe an.

Noua sesiune parlamentară începe la 1 februarie, dar politicienii din 15 ianuarie au revenit la serviciu, pentru a-și relua activitatea în Comisiile parlamentare.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților